канал едно гледаем нувини
ПРОСТОТИИТЕ НА КАНАЛ 1 - СН. ИНТЕРНЕТ
http://nuvini.weebly.com/mozuchna_operacia_pravi_kanal_edno_gledaem.html
15.08.2011 - СОФИЯ

При планирана мозъчна операция на програмният директор на “Канал 1”, инцидентно са били постигнати неочаквани и необясними ефекти - расказва за “Нувини” д-р Цветан Гайдарски от “Александровска” болница в столицата.
“При стандартна мозъчна интервенция, изглежда се е случило нещо, за което ние нямаме представа, но то със сигурност не е опасно за здравето на пациента.”
В резултат на оперативната намеса, програмният директор на “канал 1” Севда Шишманова, е преразгледала изцяло и много набързо програмната си концепция, което е довело до пълното изчезване на руските филми, жалките, носталгичните и абсолютно негледаемите, лайняни предавания от календара на медията. На тяхно място са се появили нови, качествени независими филми - включително документални - публицистика и забавни предаваният от целият свят! 
Освен това, г-жа Шишманова е отпратила в неплатен отпуск почти цялата новинарска структура на ‘каналът’. 
Реформаторският и замах, не се е ограничил с това и тя е превърнала телевизията като цяло в гледаема и дори интересна, и за част от тези, които от години не гледат телевизия! Предимно с премахването на абсолютно жалките сутрешни и следобедните дискусионни и публицистични предавания, както и със забраната за излъчване на вечерните, така наречени, “развлекателни” простотии - програми. 
На мястото на смехотворните и досадни до смърт сутрешни блокове, тя поставя излъчването на истински забавни програми от чужди, платени канали, както и качествена, провокираща мисленето анимация и хумористични предавания от целият свят. Така, подменяйки 98% от програмното съдържание на телевизията, Канал 1 успява да си гарантира почти 95% от аудиторията в страната на възраст от 4 до 78 годишна възраст. Без да жали средства, г-жа Шишманова, пренарежда и рекламният пазар в България, на практика коствайки дори съкращение в бюджета на телевизията. 
Както стана ясно в последствие, телевизията (дори) е освободила средства при сегашният си бюджет, въпреки високите разходи за чужди предавания и филми. Това е станало възможно със спестяване от заплатите на огромната част от служителите в медията. 
За съжаление ефектът от усилията на програмният директор е бил прекратен сфакс - не с имейл или телефонно обаждане - от бордът на директорите, в който те са изразили крайната си загриженост за здравето на програмният директор с думите: “А ние мислихме, че след операцията ще се грижите за здравето си, вашето и на семейството ви.”
В последствие, още на 5тият ден от подобренията, всички промени са били окончателно премахнати и телевизионният канал се е върнал към старата си програмна схема без никакви изменения. (нувини)
Leave a Reply.